Спека може "вбити" телефон: 6 літніх правил для безпечної роботи та зарядки

Читать на русском
Автор
863
Дівчина з телефоном Новина оновлена 03 червня 2024, 07:49
Дівчина з телефоном. Фото Freepik

Прості дії захистять від неприємностей

Значну частину України цього тижня накриє спека, що несе ризик для телефону. Щоб високі температури не пошкодили пристрою, потрібно дотримуватись кількох правил.

"Телеграф" нагадує, як убезпечити смартфон за умов спеки. Це потребує підвищеної уваги, але нескладно.

Чохол

Головне правило для літа – чохол не повинен закривати вентиляційні отвори на корпусі телефону. Якщо вони вільні, його можна не знімати, а якщо ні — на час сильної спеки від нього краще відмовитися.

Пряме сонячне проміння

Сонячне проміння загрожує перегрівом як електроніки, так і акумулятора. Телефон необхідно берегти від прямих променів сонця скрізь — вдома, на вулиці, в автомобілі. Особливо небезпечно ставити пристрій на зарядку на сонці.

М’які поверхні

На м’яких поверхнях вентиляційні отвори на корпусі смартфона можуть перекриватися, що заважає повітрообміну та призводить до перегрівання. Воно може досягати 65-70 градусів, тому телефон не можна ставити на зарядку, залишаючи на дивані, сидінні автомобіля та будь-яких інших м’яких поверхнях.

Ігри

Запуск деяких ігор вимагає посиленої роботи процесора і графічного ядра, що різко підвищує температуру смартфона. Особливо "важкі" ігри можуть нагрівати пристрій до 70-80 градусів. Максимально несприятливе поєднання одночасно грати та заряджати смартфон.

Додатки

Деякі додатки створюють не менш високе навантаження на телефон, ніж ігри. Крім того, у смартфоні у фоновому режимі працює маса програм, які у поєднанні один з одним також сильно навантажують пристрій. Щоб гаджет не перегрівався і довше працював на одному заряді, потрібно відключити фонову роботу додатків, і в сильну спеку не скористатися "важкими" програмами.

Зарядка

Важливо вибрати правильне місце – не на сонці та не на твердій поверхні. Якщо температура повітря вища за 30 градусів, не варто користуватися адаптерами швидкої зарядки. Щоб уникнути проблем з акумулятором, у спеку не варто заряджати телефон вище 80% і розряджати нижче 40%.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно заряджати смартфон, щоб його батарея служила якнайдовше.